• Dom
  • Papa Franjo u Rimu otvorio praonicu rublja za beskućnike i potrebite

Papa Franjo u Rimu otvorio praonicu rublja za beskućnike i potrebite

       

Ponosni smo što možemo najaviti da je "Praonica rublja Pape Franje" službeno otvorena u Rimu 10. travnja. Nudi besplatnu uslugu za beskućnike i osobe u nepovoljnom položaju: novu praonicu za pranje, sušenje i peglanje rublja za one bez doma ili stalnim prebivalištem.

Inicijativa koju je provela naša tvrtka zajedno sa Svetom Stolicom ključni je korak većeg projekta društvene odgovornosti koji uključuje ipružanje osnovnih higijenskih usluga (tuševe, frizer, brijač), garderobu, medicinske usluge i distribuciju osnovnih dobara.

Kao što objašnjava biskupski kapelan Konrad Krajewski, inicijativu je potaknuta Papinim pozivom "dati konkretnost" iskustvu jubilarnoj godini milosrđa. Tako je pisano na apostolskom pismu Misericordia et misera, na kraju jubileja: "Želja za blizinom Kristu zahtijeva da se približimo našoj braći i sestrama, jer ništa nije ugodnije Ocu nego pravi znak milosrđa , Po svojoj naravi, milosrđe postaje vidljivo i konkretno u određenim djelima. "

Ovom praonicom upravljati će zajednica Sant'Egidio, a vodit će ih volonteri koji će prati, sušiti i glačati odjeću i posteljinu onih koji inače ne mogu očistiti svoje stvari.

Usluga, smještena u staroj bolnici u četvrti Trastevere u Rimu, obuhvaća šest potpuno novih perilica i sušilica rublja, koje donira Whirlpool Corporation, u skladu s politikom korporativnih davanja koja uključuje "pružanje obiteljima odgovarajuća, sigurna i pristupačna za život neophodna rješenja" . Procter & Gamble donirao deterdžente za pranje rublja potrebne za ovu uslugu.